Flyskræk hos børn

I denne artikel kan du læse om hvorfor børn får flyskræk, hvordan du som forælder kan hjælpe dem, forebygge og fjerne flyskrækken.

Artiklen er skrevet for at give dig en bedre forståelse for flyskræk, hvor den kommer fra og ikke mindst hvad du kan gøre ved det.

Hvad er flyskræk

Børn og voksne kan alle døje med flyskræk, det kan sætte begrænsinger på rejsemuligheder, gå udover selvværdet og meget andet.

Flyskræk hos børn (og voksne!) er ofte en irrationel frygt for flyvemaskiner, fly og det at flyve. Flyskrækken kan komme til udtryk på mange måder, men oftest ses symptomer såsom:

Børn får ofte flyskræk fra forældrene og fra..

Mange børn får en skræk for forskellige ting, f.eks. flyvning og flyvemaskiner - fordi forældrene døjer med de samme problemer.

Hvis du som far eller mor er bange for at flyve, uanset om du sætter ord på det, så vil dit barn sandsynligvis kunne mærke det på dig. Og i værste tilfælde tage flyskrækken til sig.

Hvad gør man så når man selv døjer med flyskræk ? Det bedste er at gå efter en behandling for både dig selv og dit barn. Så man sætter mest muligt ind.


Et andet sted børn får flyskræk fra, er fra det ukendte. Ikke noget hokus-pokus, men at barnet ikke kender nok til flyet, det at flyve og ikke mindst landing, start og lufthuller - som kan sætte en skræk i mange mennesker.


Her er nogle god trin til at få fjernet flyskrækken:

Sådan kommer du af med flyskræk (både voksne og børn)

1. Lær flyvemaskiner at kende

Brug tid på at forstå hvordan en flyvemaskine virker, hvad der sker når man letter, hvad flyet indeholder, hvordan man kommer ud ved en nødlanding mv.

Mange børn og voksne kan slappe mere af, når der ikke er noget ukendt ved at flyve. Gå på opdagelse på luftfartsmuseet, lån bøger om flyvemaskiner, se film med flyvemaskiner (som ikke er katastrofe-film!) og tag evt. på et kursus/fremvisning af flyvemaskiner.

2. Bestil plads fremme i flyet

Der er mindre larm og rystelser længere fremme i flyet, så sørg for at bestille plads længere fremme.

3. Tal med sidemanden

Tal med den som sidder ved siden af dig, åben op for at fortælle om at du bange for at flyve og er usikker ved situationen. Prøv også bare at smalltalke og tale og andre ting. Samtale holder fokus et andet sted end på flyskrækken.

4. Søg hjælp til at håndtere flyskrækken

Der findes mange gode måder, en af de mest effektive er hypnose. Hypnose kan ændre i de ubevidste tanker, så man helt glemmer flyskrækken og bare nyder turen. Det kan du læse mere om og prøve at lytte til noget af på næste side

 

Næste: Prøv hypnose

Køb Flyskræk hypnose her

Coach Malte Lange
bl.a. kendt fra:

Ude og hjemme
PBSMasterCard SecureCodeVerified by VISA